0
SHARES

Ne-a părăsit un cântec

august 9, 2018

 

S-a stins Dumitru Fărcaș…
Ieri dimineața, Dumnezeu, dorind să asculte o doină românească, l-a chemat la cer pe Dumitru Fărcaș. Și i-a plăcut atât de mult cântarea lui, încât l-a rugat să rămână, lângă taraful său de îngeri.

Când ne cânta Dumitru Fărcaș, sufletul își aducea aminte de rădăcinile noastre de români plecați doar de o generație sau două de la coarnele plugului, într-o emoție renăscută din uitări vinovate. Muzica lui era ca un râu curat de munte care ne spăla de păcate, curgând împreună cu noi spre izvoare. Izvoarele lui și izvoarele noastre. Și ne trezeam, la finalul ultimei note, cu ochii în lacrimi, ca și când i-am fi mulțumit maestrului că ne-a purtat, cu taragotul lui vrăjit, printr-o poveste pe care o uitasem demult.

Cântecele lui vor rămâne ca niște lecții de simțire românească pentru suflete, în speranța de a păstra și ce a fost bun în tot drumul devenirii noastre dar și de a renaște spiritul unui neam a cărei flacără abia mai pâlpâie.
Dumnezeu să-ți lumineze drumul, Maestre Fărcaș, așa cum cântecele domniei tale ne-au luminat inimile!

 

Ai ceva de spus?

Articole recomandate


Schimbăm cancerul cu glontele?

pe data de iunie 22, 2018

România a devenit o colonie din care infractorii noștri și străinii, în complicitate cu trădătorii neamului nostru, fură pe capete cât se poate de mult. Colonia România are nevoie, ca de aer, de o organizație naționalistă care să îi readucă independența și să fim din nou o țară la propriu și nu o colonie!Octav Băncilă 1907

Unde au dispărut 5.184.282 de români cu drept de vot ? Cifrele fatidice ale României

pe data de iunie 18, 2018

Sistemul securist + comunist măsluiește datele reale ale cetățenilor României, precum kilometrajul la mașini pentru că vrea să dea bine la statistici?  În acest fel, prin fals în acte publice, se dorește să nu fie pierdute locurile de europarlamentari în parlamentul european și în propriul parlament, care a devenit un organism supradimensionat de vreo 3 ori.  Cine falsifică datele reale privind populația României, cu bună știință?