0
SHARES

KGB-ul, ploaia și rezistența franceză

iulie 18, 2018

 

La decernarea medaliilor, ultimul act al acestui Campionat Mondial, cerul n-a mai avut răbdare și, ca să-i mai răcorească puțin pe spectatorii încântați de eveniment, a pornit o ploaie de mai mare dragul. Pe podium, cuminți, unul după altul, șeful FIFA Giani Infantino, bosul Vladimir Putin, tinerelul președinte francez Emanuel Macron și simpatica președintă croată, d-na Kolinda Kitarovici.

În secunda 2 după ce stropii de ploaie au început să atingă frezele sus numiților, în spatele lui Putin a răsărit, din gazon, din iarbă verde, un nene tras impecabil la costum (cel puțin colonel KGB, bănuiesc) cu umbrela aferentă, protejându-l pe barosan, conform obligațiilor din fișa postului. În spatele celorlalți trei, pauză, nimeni cu vreo umbrelă. M-am gândit, ca fraieru-n târg, la faptul că, imediat, Vladimir va face un gest de curtoazie și-i va da un ordin scurt subordonatului ca să mute umbrela deasupra pletelor blonde ale Kolindei, așa cum sigur ar fi făcut Băsescu pentru madam Udrea. Da de unde !!!. Rusu’ tot rus. Pe principiul ,,davai ceas, davai umbrelă”, pe boss-ul de la Kremlin l-a durut la Katiușe de doamna croată și și-a văzut liniștit de treabă.

Am mai avut o tresărire naivă și mi-am imaginat că Emanuel, manierat ca toți francezii, îi va bate un apropo colonelului cu umbrela din dotare. Ei, aș !!!. S-o fi gândit, săracu’, da’ i-o fi fost teamă că-l deranjază pe Putin și-i taie ăsta gazele dintr-o singură ridicare de sprânceană. Oricum, și-a mai zis francezu-n barbă, Putin o să le scumpească sigur, de necaz că n-au luat rușii cupa. Așa că a lăsat-o moartă. Privindu-l pe Emanuel, mi-a revenit în minte imaginea Franței din al doilea război mondial când, după ce s-au lăsat ocupați de nemți fără aproape nici o agitație, rezistența franceză s-a evidențiat mai ales prin faptul că, în sălile de cinema, localnicii mormăiau pe întuneric, cu basca pe ochi, imnul național, plini de mândrie patriotică, fapt care sunt convins că îi amuza teribil pe ofițerii germani prezenți să se relaxeze la un film.

Pe Kolinda, ploaia n-a deranjat-o nici un pic, pot să garantez. Ba din contră, fac pariu că a regretat instantaneu că și-a pus sutienul pe sub tricou, gândindu-se cum ar fi arătat plouată până la piele. Lucru pe care sigur l-au regretat mai mulți, în special cei care au văzut imaginea care circulă pe net, cu doamna președinte pe plajă, în costum de baie, surprinsă de un excepțional fotograf.

De șeful FIFA nu mă leg, omu’ nu îndrăznea nici măcar să mai respire lângă Putin, fiind oricum, la capitolul participanți, în sectorul ,,…și alții” . Așa că au trecut câteva minute bune, timp în care toți, în afară de Putin, au fost făcuți fleașcă. Abia într-un târziu, când probabil Vladimir a considerat că e destul, s-au ivit, ca la un ordin, și în spatele celorlalți amărâți, niște colonei cu umbrele având mânerele puțin mai groase, mi s-a părut mie. Fapt ce mi-a întărit presupunerea că rușii exagerează nepermis cu dimensiunile microfoanelor.

La final toată lumea a plecat mulțumită, s-au împăcat cu toții și ,,pupat stadion Lujniki”, cum ar spune un clasic glumeț. Nu mă îndoiesc nici o clipă de faptul că, după potop, Putin i-a invitat la o votcă și o icră neagră pe Emanuel și pe Kolinda. Și, cine știe, poate chiar a făcut schimb de tricouri cu prestanta doamnă. Dar lucrurile astea doar purtătorul de umbrelă din spatele lui Vladimir le știe. Și oricum nu le va spune nimănui, că sunt secrete de serviciu.

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Photo Credits:protv.ro

Franța, crai de Dorobanți

pe data de iulie 17, 2018

Franța, ca un crai de Dorobanți hârșit prin cluburile de fițe din capitală, și-a jucat cărțile mai pragmatic. După ce a îngenunchiat și el două-trei inimi, de control, ca să nu-și piardă dexteritatea, și-a călcat la dungă costumul de gală pentru ultima seară și a puncat apoi decisiv la capitolul tupeu, chiar la final, invitând-o la ultimul dans și făcându-i capul mare chiar pe cea mai tare tipă de la bal, cu care a și plecat apoi la camera lui de hotel, pentru un pahar de șampanie și alte nebunii.