0
SHARES

Despre rostul moțiunii de cenzură

iunie 28, 2018

 

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă mai avea nevoie de 67 de voturi să treacă, dar a picat cu doar 166 de voturi pentru. În acest context și cu un rezultat cunoscut de la bun început până la urmă, de ce a fost inițiată această moțiune?

Marea majoritate a jucătorilor politici și a opiniei publice știau dinainte că această inițiativă nu are nicio șansă. Atunci pentru ce a trebuit să ne facem false speranțe și să ascultăm îndemnul primit pe sms:“Ia-ți o zi liberă pentru România! Vino la Parlament miercuri de la 12. Hai în stradă! Spune penalilor să plece! Dan Barna USR”.

Pentru cine încă mai crede în Zâna Măseluță și iau de bune filmele ștințifico-fantastice regizate de către politicienii români, fără să credeți că vreau să vă spulber iluziile, să știți că acești “escroci politici”, însă doar sentimentali în cazul de față, au întotdeauna un interes pentru orice este legat de bani, putere, influență, imagine. Practic politicienii se auto-invită la cetățeni în casă, în tot ceea ce privește subiectele aflate pe agenda publică. Acum trebuie să recunoaștem evidența: de fapt, această moțiune de cenzură a fost mai mult despre opoziție decât despre putere. Iată de ce!

Între partidele și politicienii din opoziție se duce o luptă subterană, chiar sălbatică, pentru întâietate care strivește orice intenție bună. În primul rând se vede cu ochiul liber că între PNL și USR există o concurență neloială, generatoare de idei și acțiuni nefaste. Ambele partide și implicit liderii celor două organizații politice își doresc să fie încoronați “regi ai tuturor protestarilor”, dar din această încordare musculară “nu poate rămâne decât unul singur”.

USR a preluat inițiativa prin aducerea în politica românească a războiului de gherilă parlamentară. Aici să ne amintim că poate doar dl. Corneliu Vadim Tudor, Dumnezeu să-l ierte, a strigat mai puternic în sala de plen a Parlamentului României și a adus mai multe bannere și afișe, decât parlamentarii USR.

Liberalii au copiat comportamentul usr-iștilor, însă fără niciun succes. Degeaba se duce d-na Raluca Turcan pătrunsă de febra revoluționară la tribună și își lipește coli A 4 pe frunte cu mesajele colegilor de opoziție că nu mișcă pe nimeni cu nimic. E total neproductiv să dublezi la nesfârșit mesajele și comportamentul altora pentru că denotă slăbiciune și lipsă de originalitate. Nu te respectă nimeni pentru că defilezi cu munca altuia.

Rezultatul este că liberalii generează zero emoție și zero implicare cetățenească. Imaginea președintelui PNL, Ludovic Orban, în piața Victoriei este dezolantă. Liberalii au fost atât de singuri în parcarea goală din fața Guvernului că până și Alin Oprea și Tavi Colen de la formația Talisman s-ar fi reunit special să le cânte ceva la chitară. USR-iștii au jucat magistral și i-au lăsat special pe liberali singuri în piață. A fost prima seară când membrii #rezist nu au venit să protesteze. Ciudat, nu-i așa?

Revenind, vâzându-se total depășiți de evenimente și de ingeniozitatea USR până la urmă, ce puteau să facă liberalii?

Ludovic Orban a mutat bătrânește în stilul partidelor vechi și prăfuite care nu conștientizează că lumea s-a schimbat și că este nevoie de altceva. A inițiat moțiunea de cenzură dorind să preia inițiativa opoziției și s-a autoproclamat prim-ministru, fără să prezinte nicio altă propunere de ministru, fără să aducă nimic nou și fără să sufle nici măcar o idee, o schiță minimă, despre un eventual program de guvernare.

“Mai întâi să-i dăm jos pe ăștia” și pe urmă vedem ce facem, chiar nu arată deloc profesionist în ochii tinerilor corporatiști. Aici, parafranzând-o pe d-na V. Dăncilă,  am pus “degetul pe text”: liberalii umblă după cai verzi pe pereți pentru că nu vor fi votați de tinerii frumoși și liberi. Cel puțin nu acum și nu așa.

Politicienii de la PNL au uitat campania și rezultatul alegerilor din anul 2016? Se pare că da și se pregătesc cu elan patriotic să repete isprava la alegerile europarlamentare din anul 2019.

După Revoluție, în Parlamentul României, au fost demise trei guverne prin moțiune de cenzură. Astfel:

  1. Guvernul Boc 2 a fost demis prin moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR cu 254 de voturi „pentru” şi 176 „împotrivă”.  Dl. Boc s-a afirmat drept un deschizător de drumuri în acest domeniu pentru că a fost prima dată după 1989 când o astfel de moţiune a fost adoptată.
  2. Guvernul Ungureanu, cu cel mai scurt mandat din istoria României postrevoluţionare, a fost demis, la rândul său, prin moțiune de cenzură cu 235 voturi pentru.
  3. Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură cu 241 voturi pentru. Dl. Grindeanu a continuat tradiția începută de dl. Emil Boc fiind un inovator politic, însă într-o altă formă pentru că a fost demis de propriul partid.

Cele 166 de voturi pentru și cele 67 voturi lipsă sunt cifrele care ne arată că Guvernul Dăncilă nu va pica printr-o moțiune de cenzură, ci doar prin demisie.  

 

 

 

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Judecata lui Solomon-Nicolas Poussin 1649    

Nu există „Stat Paralel”. Există doar grupuri infracționale organizate care sug sângele Poporului Român

pe data de martie 8, 2018

Am aflat că în masoneria română, deși pare neobișnuit, există o constituție, un tribunal, o curte supremă, o curte constituțională, un procuror șef ș.a.m.d. Am putea spune pe bună dreptate că masoneria din România funcționează ca o copie la indigo a instituțiilor statului de drept. Realitatea e că până la urmă vorbim de aceeași oameni care ziua sunt politicieni, funcționari, magistrați, șefi de servicii secrete etc.,  iar noaptea devin masoni.Comunicat de presă – Asociația Femeilor Românce din Italia – ADRI: Este Diaspora o prioritate pentru Guvernul României?

pe data de noiembrie 13, 2017

Câtă vreme aceste drame vor fi tratate izolat, ca un titlu de ziar despre care se va vorbi preț de-o zi sau două, situația copiilor noștri se va agrava din ce în ce mai mult, cu consecințe profunde asupra mai multor generații. Aproape 4 milioane de cetățeni ai României muncesc și trăiesc în afara țării, iar peste 300.000 de copii sunt lăsați în urmă, datorită acestui fenomen cauzat de sărăcie și lipsa locurilor de muncă.