0
SHARES

Comentariu la postarea: DNA-ul este arma U.E. […]

iunie 23, 2018

 

Notă

Textul de mai jos reprezintă comentariul d-lui Vlad Icleanu la postarea publicată pe pagina de facebook a platformei editoriale „România Dodoloață” https://rododoloata.ro:

https://www.facebook.com/327424844336884/photos/a.395395570873144.1073741829.327424844336884/454510401628327/?type=3&theater

Mă distrezi. O să-ți răspund la toate punctual. Și îți răspund pentru că am încredere că ești genul de om care va citi și va vrea să gândească puțin mai în perspectivă. Dacă aveam impresia că orice aș scrie nu există șanse să citești și să înțelegi, sau dacă aș fi vrut numai să te contrazic, nu aș fi scris deloc pentru că îmi sunt străine aceste plăceri.

Așadar:

1) Poate e chemată în foruri europene și chiar să deschidă conferința ONU (!) legată de lupta împotriva corupției pentru că e un bun profesionist. Pentru că e unul dintre cei mai eficienți și muncitori luptători împotriva corupției din Europa în acest moment.

2) a) Asta cu ambasadorii care fac trafic de influență pentru companiile lor ar fi mișto să o dovedești tu, pentru că eu nu am auzit de ea. Nu mi se pare imposibil, dar improbabil. Și chiar daca se întâmplă așa, nu înțeleg care e legătura între asta și declarațiile pe care le fac pentru independența justiției în România (Atenție! Nu pro DNA).

2) b) Scriam și mai sus că reacțiile nu au venit ca susținere la adresa DNA sau a Laurei, ci au venit ca reacție la măcelul legilor care ar trebui să se asigure că nimeni în țara asta nu e mai presus de lege. Și poate că atunci când Președintele, Ambasadorii, Societatea Civilă, Magistrați, Avocați, Jurnaliști (nu de ăia de partid) toți au aceeași poziție poate…POATE, POATE EXISTĂ O MICĂ POSIBILITATE SĂ AIBA DREPTATE! Știi…să nu fie o teorie a conspirației în spate, ci chiar să existe o problemă cu modul în care partidul care a câștigat alegerile crede că asta îl legitimează să schimbe toate regulile jocului într-o societate care vrea să facă pași înainte.

3) MCV e unul din puținele pârghii europene care se asigură că statele îndeplinesc anumite condiții ca să aibă acces la anumite beneficii. Mi se pare foarte normal ca într-o organizație supra-statală cum e UE să existe mecanisme de genul acesta. Rolul lor e de protecție a întregii Uniuni împotriva guvernelor sau statelor care o iau pe arătură la un anumit moment.

4) Dosarele DNA respinse care urmăreau un interes de moment…exemple te rog? Explică-mi. Nu mă înțelege greșit, nu cred ca DNA e imaculat. Sunt convins ca sunt lucruri de îmbunătățit acolo, însă asta necesita o analiză responsabilă și obiectivă la baza. Nu titluri de știri de pe Antena 3.

5) Șefa DNA Vedeta TV – te rog numără câte apariții publice a avut Kovesi din decembrie 2016 până acum. În total. Pe de alta parte, sunt anumite persoane care se află la A DOUA CONDAMNARE PENALĂ care sunt o prezență obișnuită în platourile televiziunilor. Punctul acesta pe lângă că e fals, e și ipocrit.

6) Oamenii chemați în stradă – nu știu dacă au trecut 2 săptămâni de când erau raportate în țară zeci de cazuri în care oameni au fost forțați să se deplaseze la București pentru un miting. Cei care au lăsat mizerie în urmă, cei care au plecat înainte de încheierea mitingului, cei care se lăudau pe rețele sociale cu banii pe care i-au primit să meargă acolo. Bănuiesc că la ei te referi.
Pentru că ăia care stau în stradă de un an de zile și care ies în marile orașe sunt cei care clar nu au fost chemați. Altfel nu intrau jandarmii să ridice jurnaliști cu dedicație. Nu?

Concluzie: Asta cu „dovezile pe care ești dispus să le vezi” e o totală abureală. Să inventezi lucruri sau să faci corelații fanteziste nu înseamnă că „există dovezi”. Toate lucrurile pe care tu le-ai scris aici le-am demontat parțial sau total, dar asta nu contează. Hai să zicem că lucrurile astea sunt „discutabile”. Însă știi ce nu e discutabil și ce ar trebui să fie în prim plan?
a) Nr. de km de autostradă construiți și dați în folosință;
b) Rata de absorbție a fondurilor europene;
c) Cursul valutar leu-euro;
d) ROBOR-ul;
e) Cât costă litrul de benzină;
f) Cât costă un ou.

Câteva exemple…astea ne afectează pe toți: psd-ist, usr-ist, sorosist, pro-european sau pro-rus. Astea ar trebui să fie discuțiile care să ne preocupe dacă vrem să putem să construim înspre „mai bine”.

Și dacă vorbești de curaj, te invit pe tine Ion-Constantin Șolga să ai curajul să copiezi această conversație și să o postezi ca un articol pe https://rododoloata.ro Ar fi un material de calitate, nu crezi?

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

https://commons.wikimedia.org

Festivalul Infractorilor sau „Farandula de Charlatanes” împlinește 200 de ani de existență

pe data de februarie 20, 2018

Ilustrul și Luminatul Francisco José de Goya y Lucientes, în seria „Desastres de la Guerra” realizată între anii 1814-1820, are o lucrare intitulată „Farandula de Charlatanes”. Am deplină încredere că Francisco Goya nu s-a gândit niciodată că, la 200 de ani distanță,  cuvintele îi vor fi folosite într-o conferință de presă susținută de către doamna Laura Codruța Kövesi. Printre altele, Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție făcea referire la ”festivalul infractorilor disperați”.