0
SHARES 171

CCR lucrează împreună cu Dl. Președinte?

mai 31, 2018
Photo Credit: stiri.tvr.ro
Photo Credit: stiri.tvr.ro

 

Faptele sunt următoarele:

  1. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat pe data de 22 februarie 2018 procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”;
  2.  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a respins revocarea pe motiv că unele dintre argumentele D-lui Toader nu l-au convins și că „așa-zisul raport e subiectiv”. Este vorba despre raportul privind activitatea managerială de la DNA.
  3. Prim-Ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a transmis către CCR pe data de 23 aprilie 2018 o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Ministerul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar. Conflictul a fost determinat, spune d-na Dăncilă, de refuzul Președintelui de a da curs cererii de revocare din funcție a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
  4. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis la rândul său o adresă către CCR în care prezintă motivele de nelegalitate a cererii de revocare, iar în ultima frază a comunicării sale apare scris că argumentele d-lui Tudorel Toader „nu sunt de natură să creeze convingerea cu privire la oportunitatea măsurii propuse“.

După ce parcurgem aceste date se poate desprinde concluzia că Președintele a primit din partea CCR exact ceea ce și-a dorit: revocarea șefei DNA! Până la urmă se poate înțelege că toată această intrigă dâmbovițeană este un plan prin care d-nei Kovesi i se clădește statutul de victimă pentru a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor având ca platformă politică și temă electorală “lupta pentru independența Justiției”? Că vorba aia lupta anticorupție este perimată și a venit vremea pentru ceva nou.

Iată de ce spun asta.

  1. Preşedintele României, Klaus Iohannis, deși a prezentat motivele de nelegalitate în 2 pagini, a contestat oportunitatea măsurii propuse și nu legalitatea cererii de revocare. Este o eroare a juriștilor angajați în cadrul Administrației Prezidențiale sau a fost o formulă ticluită în finalul adresei către CCR tocmai pentru a se ajunge la deznodământul cunoscut?
  2. CCR  a constatat că există un conflict juridic de natură constituţională între Ministrul Justiţiei şi Preşedintele României și că Președintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia CCR aprobă în totalitate solicitarea d-nei Viorica Dăncilă din finalul cererii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională și se referă aproape la virgulă în ceea ce privește oportunitatea revocării și nu legalitatea. Parcă ne aflăm în faimoasa nuvelă a lui I.L. Caragiale, Două loturi, când  Lefter Popescu n-a nimerit „viceversa”.  Ulterior, autorul a demonstrat că, în fapt, lozurile cumpărate de Lefter Popescu erau chiar lozurile cîştigătoare, că, mai mult ca sigur, năpăstuitul jucător „a fost tras pe sfoară de un funcţionar-bancher”. Românii sunt trași pe sfoară întocmai ca Lefter Popescu?
  3. CCR s-a poziționat întotdeauna, chiar și în cele mai grele momente de presiune publică, de partea Președintelui României, iar asta indiferent de numele locatarului de la Cotroceni.
  4. Funcţia CCR este de garant al supremaţiei Constituţiei”, iar „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei”. Nu vi se pare că CCR și Președintele României sunt două fețe ale aceleiași monezi? De fapt, în arhitectura defectă a statului român, CCR și Președintele lucrează împreună și sunt în tabere adverse doar în aparență pentru că servesc interesele cele mai profunde ale sistemului și națiunii. Nu știu dacă interesele sistemului sunt similare cu interesele națiunii, însă asta e o altă discuție.

În loc de concluziii:

  1. Dramoleta se va încheia cât de curând și poate că ne vom dumiri în ce iad ne aflăm de 28 de ani;
  2. Dacă d-na LCK intră în politică și devine un catalizator pentru PNL, USR, MRÎ etc eu, unul, mi-am încheiat demonstrația. Până la urmă cine ar putea să unească forțele de opoziție dacă nu d-na Kovesi?!

Ai ceva de spus?

Articole recomandate


https://commons.wikimedia.org

Festivalul Infractorilor sau „Farandula de Charlatanes” împlinește 200 de ani de existență

pe data de februarie 20, 2018

Ilustrul și Luminatul Francisco José de Goya y Lucientes, în seria „Desastres de la Guerra” realizată între anii 1814-1820, are o lucrare intitulată „Farandula de Charlatanes”. Am deplină încredere că Francisco Goya nu s-a gândit niciodată că, la 200 de ani distanță,  cuvintele îi vor fi folosite într-o conferință de presă susținută de către doamna Laura Codruța Kövesi. Printre altele, Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție făcea referire la ”festivalul infractorilor disperați”.