0
SHARES

Am transformat paginile Constituției în cornete de vândut semințe, pentru a Ostoi Foamea Abisală de arginți a Lighioanelor

aprilie 30, 2018
“Sheol” by Artist Rod Brown
“Sheol” by Artist Rod Brown
  • Dar norodul acesta, care nu știe Legea, este blestemat!” (Ioan.7:49).
  • Fiul omului va trimite pe îngerii Săi, și ei vor smulge din Împărăția Lui toate lucrurile care sunt pricina de păcătuire și pe cei ce săvârșesc fărădelegea (Mat.13:41).

Eu cred că o batjocorire mai mare a Legii SupremeConstituția României, așa cum se întâmplă la noi nu mai există nicăieri, în lumea largă. Și mă refer astăzi doar la  2 articole. Astfel:

ART. 41
Munca si protectia socială a muncii
(1) Dreptul la muncă nu poate fi ingrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a
locului de muncă este liberă.
(2) Salariatii au dreptul la măsuri de protectie socială. Acestea privesc securitatea si sănătatea salariatilor, regimul de muncă al femeilor si al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe tară, repausul săptămanal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii in conditii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum si alte situatii specifice, stabilite prin lege.
(3) Durata normală a zilei de lucru este, in medie, de cel mult 8 ore.
(4) La muncă egală, femeile au salariu egal cu bărbatii.
(5) Dreptul la negocieri colective in materie de muncă si caracterul obligatoriu al conventiilor colective sunt garantate.
ART. 42
Interzicerea muncii fortate
(1) Munca fortată este interzisă.

Robert Owen, unul dintre fondatorii socialismului, a militat începând cu anul 1817 pentru reducerea programului de lucru de la 18 ore la 8 ore sub deviza: „munca de opt ore, opt ore de recreere, opt ore de odihnă”. A fost nevoie de aproape 100 de ani pentru ca acest ideal să devină realitate. În anul 1905, Ford Motor Company a redus ziua de lucru la 8 ore concomitent cu mărirea salariilor. Alături de aceștia s-au regăsit și alte companii, mișcări sindicale adevărate, care au reușit să globalizeze această condiție socială, în detrimentul capitalismului sălbatic.

Ce se întâmplă în România după 200 de ani de când un fondator al socialismului a lansat conceptul: 8 ore de muncă?

Multe dintre corporațiile de la noi își obligă angajații să muncească 10-12 ore/zi pentru un salariu fix. Alte companii forțează lucrătorii să muncească 10-13 ore/zi, cca 300 de ore/lună. Acesta reprezintă un număr de ore aproape dublu față de reglementările legale. Românii sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar cu orele suplimentare poate că ajung să primească suma de 1.500 lei/lună. Asta pentru un total de 300 de ore lucrate/lună. O mizerie de salariu!

Dacă mai adaugi 2-3 ore cu deplasarea și întoarcerea de la locul de munca (mă refer, în special, la oamenii din București, dar nu numai) se ajunge, în unele cazuri, ca ziua de muncă să fie de 12-16 ore. Exact ca în urmă cu 200 de ani.

Am ajuns să trăim mai rău ca în Sclavagism!!! Românii au fost Vânduți precum sclavii!!!

Slave market in rome- Jean Leon Gerome 1884
Slave market in rome- Jean Leon Gerome 1884

Ce spune ConstituțiaDurata normală a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore. Este în medie de cel mult 8 ore?!? Cuvântul cheie este medie. Suntem făcuți sclavi, prin jocuri și interpretări de cuvinte. Iar bomboana de pe colivă vine, ca de obicei, la urmă.

Parcă peste noapte s-au trezit niște analfabeți funcționali să forțeze cetățenii României care aveau contracte de muncă de 2, 4, 6 ore/zi, în conformitate cu art. 41 din Constituție, să le înregistreze ca și contracte de muncă  de 8 ore. Bineînțeles că reprezentanții statului vor să impoziteze aceste contracte, cum le place lor să declare, la normă întreagă. Adică, muncesc 2 ore și sunt plătit pentru 2 ore, dar plătesc impozit pentru 8 ore!!!

Deci, Constituția spune că DURATA NORMALĂ A ZILEI DE LUCRU ESTE DE CEL MULT 8 ORE ȘI CĂ MUNCA FORȚATĂ ESTE INTERZISĂ.  Cu toate acestea noi ne facem că plouă. Am transformat paginile Constituției în cornete de vândut semințe pentru a Ostoi Foamea Abisală de arginți a Lighioanelor.

Alții ridică în slăvi marele câștig al Națiunii: 300.000 de contracte de muncă înregistrate forțat la norma de 8 ore de muncă/zi. Zbirii capitalismului absurd din România vor să facă din pix sute de mii de locuri de muncă doar ca noi, oamenii simpli, să plătim aiurea și mai multe impozite.  Manipulări ordinare „să vă fie rușine maică”. Problema este că nu mai există rușine, iar conducatorii noștri nu au știut niciodată ce este Virtutea.

Hai să facem un calcul. Cele 300.000 de contracte de muncă forțată au fost înregistrate la salariul minim: 1.162 lei „în mână”. Hulpavii noștri colectează 781 lei, cca. 167.54 euro/contract. Deci, avem pe lună o „colectă” de circa 50 milioane de euro. Asta se apropie de șpaga medie, la un contract dacă se dau jos din pat. Adică,  într-un an se ajunge la cca. 600 milioane euro, aproximativ cât fraudează un rege al asfaltului dintr-un contract public.

600 de milioane de euro reprezintă, în anii slăbuți, cca. 4 % din valoarea Fraudei Naționale, iar în ani buni se duce sub 2 %.

În loc să fie luate măsuri pentru reducerea Fraudei sub pragul de zeciuială și recuperarea datoriilor de la marii debitori, precum și impozitarea corporațiilor care nu plătesc mai nimic, hai să încălcăm Constituția și să forțăm „pulimea” să plătească pentru că ei sunt mulți și proști. În timpul ăsta, sindicatele noastre se țin de mascarade de proteste.

Se pare că ne merităm soarta!!!

Întrebarea finală:

Unde este Opoziția? Unde este avocatul poporului? Unde este Curtea Constituțională?

Răspuns:

Opoziția doarme sau cântă la chitară, La Chilia în port! Avocatul poporului, mare sindicalist,  de abia acum dibuiește luminița de la capătul tunelului! Curtea se reformează în lumina reformării lui Tudorel!

 „Proletari din toate Neamurile, uniți-vă!

Ca Poporul  să-l  Izbăvim!!!

Citește și dă mai departe!!!

Ciudat, însă versurile de mai jos scrise în anul 1870, de Eugène Pottier, sunt de mare actualitate.

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Eugeniu Barău - Vama I

Idiocrația analfabetismului funcțional a ultimei lovituri de stat

pe data de iunie 11, 2018

Motivarea Curții Constituționale are 133 de pagini și pare scrisă de Tudorel. Este plină de sofisme care ascund Adevărul, sunt minciuni ascunse în cuvinte și multe cuvinte fără sens! Constituția României are 26 de pagini. Cum să scrii o motivare de 133 de pagini referitoare la un singur articol din Constituție despre un așa zis conflict de natură constituțională?Photo Credit: cugetliber

Respect, Poliția Română!

pe data de mai 13, 2018

Târziu realizăm faptul că, în timp ce noi stăm ca belferii la meci sau privim cu un nod în gât, strangulați de emoție, vreun serial turcesc, alții trudesc într-un anonimat nedrept, veghindu-ne, poate cu prețul unui ulcer dat de câte-o shaormă expirată, servită-n grabă, în goana după dreptate. Soarta nu e dreaptă, domnilor. Iar pentru unii, vorba lui bunică-meu, viața-i ca o scară de găini: scurtă și plină de căcat.