0
SHARES 16

Sfântul Gheorghe şi-a sacrificat viaţa pentru Hristos

aprilie 23, 2018
Photo Credit: observator.tv
Photo Credit: observator.tv

 

Pe timpul lui Diocleţian, Sfântul Gheorghe fusese numit comandantul gărzii imperiale datorită vitejiei sale remarcată în războaie. Decretul lui Diocleţian de a ordona jertfirea zeilor şi renunţarea la creştinism l-a determinat pe Sfântul Gheorghe să îşi mărturisească credinţa în Iisus, fiind condamnat şi supus la toate chinurile posibile. Cei prezenţi la suferinţele sale au rămas uimiţi, când au realizat că Sfântul era nevătămat şi drept urmare au renunţat la credinţa păgână şi s-au îndreptat spre Iisus.
Data de 23 aprilie reprezintă pentru noi ziua când Sfântul Gheorghe şi-a sacrificat viaţa pentru Hristos.
La mulţi ani, vouă, tuturor celor care purtaţi numele Sfântului Gheorghe! Sănătate și înțelepciune!

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Liceul Român Teoretic "Lucian Blaga", din Tiraspol, anul 2010.

Surprins de România noastră, Patria mea și a ta!

pe data de aprilie 3, 2018

În deplasare cu autobuzul admiram plaiurile mioritice ale Bucovinei, de Maica Domnului ocrotite. Trecând printr-o sensaţie de vis şi iată că sunt aici, mă bucur cu atât mai mult de această ocazie şi cu o râvnă bună mă stărui să nu neglijez nimic înaintea mea. Am ajuns la măreţile cetăţi Neamţu şi Suceava, pe care le văzusem tipărite pe filele manualului de istorie. Pe atunci pipăiam imaginile şi visam ca într-o bună zi să am prilej de a le vizita.Ce am simțit la mormântul lui Arsenie Boca

pe data de martie 20, 2018

Nu știu cât mai am de trăit. Câte lucruri am de făcut pe lumea asta am spus să fac ceva pentru sufletul meu. Să pornesc în căutarea personală și să găsesc acolo interiorul meu, distrus sau luminos. N-a existat niciun dar o clipă să parcurg sute de kilometri pentru un scurt pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca. Sfântul din Ardeal este lumina care m-a condus la el.