0
SHARES 61

Astăzi văd o urmă de lumină pentru copiii sirieni

aprilie 14, 2018
http://communityaid.ro
http://communityaid.ro

 

În urmă cu aproape 5 ani de zile plecam în Siria împreună cu Mihai Ventoniuc, colegul meu de la Community Aid România, și Adina Mutar de la ziarul „National”. Am plecat cu gândul să facem ce trebuie pentru copiii sirieni. Așa că ne-am mobilizat pentru o cauză în care credem: ajută-i pe cei care au nevoie oriunde s-ar afla. A fost primul transport umanitar venit din România și prima organizație neguvernamentală din țara noastră care s-a implicat să sprijine victimele războiului sirian.

http://www.national.ro/news/„national”-si-community-aid-romania-cu-ajutoare-umanitare-in-siria-358205.html/

Cu ajutorul și implicarea mai multor sponsori am încărcat un camion cu haine, mâncare, medicamente. Toate acestea fiind ajutoare umanitare pentru copiii sirieni care au devenit împreună cu părinții lor refugiați în propria țară. A fost un drum lung, însă a meritat să parcurgem fiecare kilometru.

http://communityaid.ro
http://communityaid.ro

Acum, după atâția ani de război și crime, parcă nimic nu s-a schimbat. Săptămâna trecută, în urma otrăvirii propriilor cetățeni cu gaz toxic, regimul criminal condus de Bashar al-Assad a făcut alte victime nevinovate. De data aceasta, chiar în această dimineață, S.U.A. și aliații săi au atacat centrele de comandă siriene responsabile de acest atac. Astăzi văd o urmă de lumină. Mă rog ca statele membre NATO, armatele țărilor libere și cetățenii lor să pună capăt acestui conflict care pare că nu are sfârșit.

Cu timpul am aflat că românii și sirienii își împart prima poziție din clasamentul nefericit al celor care fug din propriile țări. Sigur că noi, românii, avem motive diferite, însă nimeni nu poate să conteste această realitate. A venit vremea să stăm uniți și să apărăm oamenii de lângă noi. Avem nevoie să îndreptăm cât mai mult din ce nu funcționează în societatea noastră și să arătam că împreună putem să facem un pic de bine.

http://communityaid.ro
http://communityaid.ro

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Navio_negreiro_-_Rugendas_1830

Am transformat paginile Constituției în cornete de vândut semințe pentru a Ostoi Foamea Abisală de arginți a Lighioanelor

pe data de aprilie 17, 2018

Parcă peste noapte s-au trezit niște analfabeți funcționali să forțeze cetățenii României care aveau contracte de muncă de 2, 4, 6 ore/zi, în conformitate cu art. 41 din Constituție, să le înregistreze ca și contracte de muncă  de 8 ore. Bineînțeles că reprezentanții statului vor să impoziteze aceste contracte, cum le place lor să declare, la normă întreagă. Adică, muncesc 2 ore și sunt plătit pentru 2 ore, dar plătesc impozit pentru 8 ore!!!https://kristoflajos.com

Copiii pe care-i pierdem inutil

pe data de aprilie 13, 2018

Școala de Excelență are o misiune clară, aceea de a-i ghida pe copiii instituționalizați astfel încât să își poată valorifica inteligența și talentul, pentru a-și clădi un viitor mai bun. Școala de excelență Kristopher”, un centru dedicat descoperirii inteligențelor multiple și talentelor copiilor aflați în situații de risc social major. Activitățile proiectului: evaluarea inteligenței la o populație de 500 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, organizarea de activități ( începând cu luna martie, în fiecare wekeend) de mentorat, art-terapie și robotică pentru un grup țintă de 30 de copii.Scrisoare deschisă către dl. senator Vlad Alexandrescu: Copiii abandonați au nevoie de respect

pe data de martie 7, 2018

Am fost un copil abandonat, am mâncat bătaie pe pâine. Mă doare corpul și acum când vorbiți despre imaginea dezolantă a micuților, mă doare felul în care ochiul dumneavoastră trădează lipsa de implicare, mai mult războiul politic în care amestecați copiii abandonați.