0
SHARES

Astăzi văd o urmă de lumină pentru copiii sirieni

aprilie 14, 2018
http://communityaid.ro
http://communityaid.ro

 

În urmă cu aproape 5 ani de zile plecam în Siria împreună cu Mihai Ventoniuc, colegul meu de la Community Aid România, și Adina Mutar de la ziarul „National”. Am plecat cu gândul să facem ce trebuie pentru copiii sirieni. Așa că ne-am mobilizat pentru o cauză în care credem: ajută-i pe cei care au nevoie oriunde s-ar afla. A fost primul transport umanitar venit din România și prima organizație neguvernamentală din țara noastră care s-a implicat să sprijine victimele războiului sirian.

http://www.national.ro/news/„national”-si-community-aid-romania-cu-ajutoare-umanitare-in-siria-358205.html/

Cu ajutorul și implicarea mai multor sponsori am încărcat un camion cu haine, mâncare, medicamente. Toate acestea fiind ajutoare umanitare pentru copiii sirieni care au devenit împreună cu părinții lor refugiați în propria țară. A fost un drum lung, însă a meritat să parcurgem fiecare kilometru.

http://communityaid.ro
http://communityaid.ro

Acum, după atâția ani de război și crime, parcă nimic nu s-a schimbat. Săptămâna trecută, în urma otrăvirii propriilor cetățeni cu gaz toxic, regimul criminal condus de Bashar al-Assad a făcut alte victime nevinovate. De data aceasta, chiar în această dimineață, S.U.A. și aliații săi au atacat centrele de comandă siriene responsabile de acest atac. Astăzi văd o urmă de lumină. Mă rog ca statele membre NATO, armatele țărilor libere și cetățenii lor să pună capăt acestui conflict care pare că nu are sfârșit.

Cu timpul am aflat că românii și sirienii își împart prima poziție din clasamentul nefericit al celor care fug din propriile țări. Sigur că noi, românii, avem motive diferite, însă nimeni nu poate să conteste această realitate. A venit vremea să stăm uniți și să apărăm oamenii de lângă noi. Avem nevoie să îndreptăm cât mai mult din ce nu funcționează în societatea noastră și să arătam că împreună putem să facem un pic de bine.

http://communityaid.ro
http://communityaid.ro

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Eugeniu Barău - Vama I

Idiocrația analfabetismului funcțional a ultimei lovituri de stat

pe data de iunie 11, 2018

Motivarea Curții Constituționale are 133 de pagini și pare scrisă de Tudorel. Este plină de sofisme care ascund Adevărul, sunt minciuni ascunse în cuvinte și multe cuvinte fără sens! Constituția României are 26 de pagini. Cum să scrii o motivare de 133 de pagini referitoare la un singur articol din Constituție despre un așa zis conflict de natură constituțională?Photo Credit: cugetliber

Respect, Poliția Română!

pe data de mai 13, 2018

Târziu realizăm faptul că, în timp ce noi stăm ca belferii la meci sau privim cu un nod în gât, strangulați de emoție, vreun serial turcesc, alții trudesc într-un anonimat nedrept, veghindu-ne, poate cu prețul unui ulcer dat de câte-o shaormă expirată, servită-n grabă, în goana după dreptate. Soarta nu e dreaptă, domnilor. Iar pentru unii, vorba lui bunică-meu, viața-i ca o scară de găini: scurtă și plină de căcat.“Sheol” by Artist Rod Brown

Am transformat paginile Constituției în cornete de vândut semințe, pentru a Ostoi Foamea Abisală de arginți a Lighioanelor

pe data de aprilie 30, 2018

Multe dintre corporațiile de la noi își obligă angajații să muncească 10-12 ore/zi pentru un salariu fix. Alte companii forțează lucrătorii să muncească 10-13 ore/zi, cca 300 de ore/lună. Acesta reprezintă un număr de ore aproape dublu față de reglementările legale. Românii sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar cu orele suplimentare poate că ajung să primească suma de 1.500 lei/lună. Asta pentru un total de 300 de ore lucrate/lună. O mizerie de salariu!