0
SHARES

Politica nu este o meserie

februarie 23, 2018
https://emanuelscirlet.com
https://emanuelscirlet.com

 

Eu cred că pe lumea asta oamenii se împart după modul în care își câștigă pâinea în:

1. cei care trăiesc doar din salariu;

2. cei care trăiesc doar din profit, adică antreprenori/întreprinzători/afaceriști – comercianți, industriași, etc;

3. cei care trăiesc doar din pensii și ajutoare sociale și din diferite motive nu mai fac ceva anume pentru a-și câștiga pâinea;

4. cei care trăiesc doar din infracțiuni sau din te-miri-ce – interlopi, infractori, oamenii străzii, etc;

5. cei care trăiesc doar din … ceva foarte neclar, adică aceia care se bagă și în politică (sau doar în politică), pentru că ori nu sunt în stare să facă, ori nu le este de ajuns, ori pur și simplu nu le place lor să facă doar ceea ce fac cei de la punctele 1. 2. 3. sau chiar 4.

Altfel de ce s-ar băga cineva în politică?

“Din dragoste de oameni, din nevoia de a face un bine celor din jur și astfel pentru a schimba societatea în bine”?

Nu poți face atât de mult bine altora dacă nu te faci politician, ci doar ai o meserie și ești foarte bun la ceea ce faci (medic, constructor, polițist, mecanic) sau dacă eventual ești doar filantrop și faci acte de caritate?

Mai interesantă este senzația celor care plătesc salariile, “masa și dansul” întregului mecanism politic (noi toți plătim), și anume că un senator, deputat, ministru, etc, ar putea vreodată fiind în deplinătatea facultăților mintale, să reprezinte scopul celor care-l susțin. Atunci când scopul lor este nițel diferit sau chiar în contradicție cu scopul personal al respectivului politician. Păi scopul său ar trebui să se suprapună cu al lor, respectiv să aibă permanent exact același scop cu al susținătorilor săi, altfel… are de ales între a-și susține propriul scop, sau a susține scopul celor pe care-i reprezintă.

Oare se suprapun des… sau măcar seamănă scopurile susținătorilor cu scopul personal al politicianului? Oare ce va alege politicianul să susțină atunci când scopurile susținătorilor și cel al politicianului diferă? Dar atunci când sunt foarte diferite chiar contradictorii?

Oare “politica” prin definiție – odată cu religia, nu o fi fost dealungul istoriei doar o “schemă” valabilă pentru fraierii care cred că este măcar cât-de-cât posibil să-ți susțină altu’ scopul, atunci când ăla are un scop diferit sau chiar opus cu al tău, pentru că ți-a promis și pentru că îl și plătești doar cu un salariu bunicel ca să renunțe la scopul său și să-l susțină pe al tău în loc?

Oare or fi fost mulți fraieri pe lumea asta? Oare mai sunt?

“E clar că dacă s-a băgat careva în politică, atunci îl arde tare de tot dorința de a face mult mai mult bine tuturor decât ar putea face dacă doar și-ar vedea el de meseria la care se pricepe și cu care ar câștiga foarte bine”

Ah, ok ?

#zicsieusafiezis – F.Bărbuț®

Ai ceva de spus?

Articole recomandate


Octav Băncilă 1907

Unde au dispărut 5.184.282 de români cu drept de vot ? Cifrele fatidice ale României

pe data de iunie 18, 2018

Sistemul securist + comunist măsluiește datele reale ale cetățenilor României, precum kilometrajul la mașini pentru că vrea să dea bine la statistici?  În acest fel, prin fals în acte publice, se dorește să nu fie pierdute locurile de europarlamentari în parlamentul european și în propriul parlament, care a devenit un organism supradimensionat de vreo 3 ori.  Cine falsifică datele reale privind populația României, cu bună știință?Eugeniu Barău - Vama I

Idiocrația analfabetismului funcțional a ultimei lovituri de stat

pe data de iunie 11, 2018

Motivarea Curții Constituționale are 133 de pagini și pare scrisă de Tudorel. Este plină de sofisme care ascund Adevărul, sunt minciuni ascunse în cuvinte și multe cuvinte fără sens! Constituția României are 26 de pagini. Cum să scrii o motivare de 133 de pagini referitoare la un singur articol din Constituție despre un așa zis conflict de natură constituțională?