0
SHARES 34

Festivalul Infractorilor sau „Farandula de Charlatanes” împlinește 200 de ani de existență

februarie 20, 2018
https://commons.wikimedia.org
https://commons.wikimedia.org

 

Ilustrul și Luminatul Francisco José de Goya y Lucientes, în seria „Desastres de la Guerra” realizată între anii 1814-1820, are o lucrare intitulată „Farandula de Charlatanes”. Pentru cei care nu au încercat să știți că Google Translate își face treaba acceptabil. Astfel, în limba engleză această denumire se traduce „Charlatans’ Show”, iar în limba română se spune „Spectacolul Șarlatanilor”. 

Am deplină încredere că Francisco Goya nu s-a gândit niciodată că, la 200 de ani distanță,  cuvintele îi vor fi folosite într-o conferință de presă susținută de către doamna Laura Codruța Kövesi. Printre altele, Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție făcea referire la ”festivalul infractorilor disperați”. 

Nu o sa comentez discursul care din perspectiva noastră, a luptei împotriva Lighioanelor și Spurcăciunilor ce și-au făcut culcuș la sânul Sfânt al Patriei, este fără de cusur. Însă, voi insista pe realitatea crudă și anume aceea că, de cel puțin 200 de ani, Șarlatanii își fac de cap în Europa cu showbiz-ul lor infect, iar acum au atins apogeul în România.

Această situație îmi amintește de perioadele premărgatoare instalării unor regimuri totalitare precum nazismul, fascismul, comunismul, și așa mai departe. Numai că pe atunci personajele totalitare reprezentau, în esența lor, măcar o parte a populației care își dorea o viață mai bună pentru ei și restul. Sigur, este adevărat că dintr-o perspectiva strict personală.

Revenind, în prezentul nostru grotesc, aproape că auzim gândurile Șarlatanilor:

-Acum, în România, nu putem impune un regim totalitar, dar cum putem să stăpânim după bunul plac această Nație și Țară?

Sub aceste auspicii, Lighioanele au generat un război total de parcă am trăi prin America de Sud sau Africa. Din păcate pentru ei, e adevărat că și pentru noi, din punct de vedere geografic ne aflăm în Europa. Războiul, fără de sfârșit, cu Șarlatanii creditează ambele tabere cu o potențială victorie. De aceea, acum mai mult ca niciodată trebuie să facem front comun, să ne unim și să înfruntăm curajoși Ligioanele, să tăiem capetele Hidrei și să avem Credință în Victoria noastră.

Spun un truism, dar de când există lumea bunii și răii au conviețuit aproape în decență, amestecați unii cu alții.  În vremurile noastre ceva s-a schimbat pentru că a apărut tendința ca răii să efectueze extincția bunilor într-o manifestare care ține mai mult de patologia psihiatrică decât de psihologia maselor.

Ce urmează, chiar că nu pot să prevăd … Un lucru este clar „Farandula de Charlatanes”  sau „Festivalul Infractorilor” trebuie să înceteze definitiv. Vorba cântecului: Get Down Mala Nacion Y Charlatanes! Adică: Dă Jos Națiunea Bolnava și Sarlatanii!

SOMNUL NAȚIUNII NOASTRE TREBUIE SĂ ÎNCETEZE!

Amin!

 

 

 

 

Ai ceva de spus?

Articole recomandateCe am simțit la mormântul lui Arsenie Boca

pe data de martie 20, 2018

Nu știu cât mai am de trăit. Câte lucruri am de făcut pe lumea asta am spus să fac ceva pentru sufletul meu. Să pornesc în căutarea personală și să găsesc acolo interiorul meu, distrus sau luminos. N-a existat niciun dar o clipă să parcurg sute de kilometri pentru un scurt pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca. Sfântul din Ardeal este lumina care m-a condus la el.