0
SHARES 40

Scrisoare pentru prieteni. Îți sunt recunoscătoare ție, talentatei pictorițe

februarie 11, 2018
https://www.instagram.com/bianca.cgb/
https://www.instagram.com/bianca.cgb/

 

Vrei să fim prieteni?”, “Hei, prietene! Cum îți merge?”, “Bună, ea e prietena mea …”, “Ies în oraș cu prietenii” sau “Nu stiu, nu am mai vorbit de ceva timp …”, “Oare mai suntem prieteni?”, “Ce prietenă ai și tu …” Cum magnetul are doi poli, unul pozitiv și altul negativ, la fel vor exista întotdeauna două perspective diferite ale aceleiași situații.

Numai de noi depinde dacă alegem să închidem ochii sau să devenim cusurgii incurabili.

Așa stau lucrurile … un hobby, o carte, un “Îți place filmul ăsta?” / “Da, e preferatul meu!” sau “Vrei să mergem la un film?”, un fluturat de gene, o sclipire a ochilor, un semn din ceruri — lucruri mărunte ar părea, poate, la o simplă privire, însă ele sunt mult mai mult de atât. Simple conversații, condimentate cu un pahar de lapte și fursecuri sau cu o ceașcă de cafea aburindă, căci, așa cum îmi place mie să spun, “După vârstă și răsplată”, se pot transforma în “Mâine, la aceeași oră, în același loc.”, în conexiuni, amiciții si prietenii de-o viață.

Fiecare prietenie își are începutul ei … uneori poate părea ciudat cum, din atâtea milioane de oameni, îi găsim pe cei potriviți, al căror suflet rezonează cu al nostru, oamenii care ne fac să fim recunoscători Divinității că i-am întâlnit și să ne întrebăm cu groază “Ce ne-am face fără ei?” Recunosc faptul că o contribuție generoasă trebuie să-i fie atribuită și norocului, în lipsa căruia nimic din toate acestea nu ar fi posibile.

În ceea ce mă privește, nu pot spune decât că fiecare prietenie a însemnat o treaptă urcată și parcurgerea unei etape în dezvoltarea mea personală. Am învățat că sunt prieteni a căror lipsă nu trebuie să o simt la finalul zilei și prieteni pentru care trebuie sa lupt până la capătul puterilor. Am găsit părți din mine în oameni blânzi, cu sufletul frumos, al căror simț al umorului bine dezvoltat făcea să dispară și cel mai întunecat nor de pe cer. Am simțit că locul meu era lângă ei, dar probabil locul unora dintre ei nu era lângă mine. Nu toți au fost și sunt meniți să rămână în viața mea până la final. Drumurile noastre s-au intersectat o fracțiune de secundă pentru ca apoi să se despartă pe veci. Așa a fost să fie și oricât de mult ne-am dori, nu ne putem împotrivi destinului.

Ieri, astăzi, mâine și mereu, acum și întotdeauna vă mulțumesc dragi prieteni pentru că mi-ați colorat existența. Asta  este pentru trecut, prezent și viitor.

https://www.instagram.com/bianca.cgb/
https://www.instagram.com/bianca.cgb/

Îți sunt recunoscătoare ție, talentatei pictorițe, ție, primei mele colege de bancă fără de care pungile de chipsuri nu ar mai fi avut același farmec, ție, celei mai vechi prietene cu care îmi petreceam nopțile de vară, vorbind câte-n lună și-n “filme”, ție, iubitoarei de animale de care mă leagă două tabere de vară și sute de fotografii, ție, partenera mea de olimpiade, de competiții, fără de care anii de liceu nu ar mai fi fost la fel, iar verile lipsite de împachetat și despachetat, excursii și hoteluri, ție, ironicule, pentru lumini și umbre, pentru sfaturile, intențiile de aur, zâmbetele și stările de incitare și indignare și orele petrecute la telefon până ce unul din noi adormea (din fericire, niciodată nu eram eu), ție, confidentei mele, susținătoarei ce mi-a dovedit că cea mai bună prietenă a unei brunete e întotdeauna o blondă și în lipsa căreia viața mea acum ar fi pustie și lipsită de sens. Vă mulțumesc, vă mulțumesc, vă mulțumesc!

Tu ți-ai văzut cel mai bun prieten azi? L-ai sunat? Nu încerca să găsești pretexte, fii primul care acționează și nu lăsa ca acel “mai târziu” să devină “niciodată”.

Ai ceva de spus?

Articole recomandateCe am simțit la mormântul lui Arsenie Boca

pe data de martie 20, 2018

Nu știu cât mai am de trăit. Câte lucruri am de făcut pe lumea asta am spus să fac ceva pentru sufletul meu. Să pornesc în căutarea personală și să găsesc acolo interiorul meu, distrus sau luminos. N-a existat niciun dar o clipă să parcurg sute de kilometri pentru un scurt pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca. Sfântul din Ardeal este lumina care m-a condus la el.