0
SHARES 25

Polițistul pedofil și păcatul strigător la cer al moroilor de la conducerea statului român

ianuarie 9, 2018
https://jtmoger.wordpress.com/tag/fuga-mundi/
https://jtmoger.wordpress.com/tag/fuga-mundi/

 

Vinerea trecută, un neom, pedofil și polițist, a agresat doi copii în lift, într-un bloc din Drumul Taberei. Indiferent că ești sau nu părinte, drama aceasta îți declanșează o stare de moarte.  Simți că îți îngheață sângele în vene și te sufoci.

De 70 și ceva de ani, parcă nu mai există cerul albastru și suficient aer în România să ne umple plămânii. Așa că ori ne asfixiem cu toții rând pe rând, ori fugim din țară, dictonul fiecărui român fiind „scapă cine poate”. Înainte de ’89, îți făceai  cruce plângând și treceai Dunărea înot. Acum, îți cumperi legal bilet de avion sau la autocar să pleci oriunde ai vedea cu ochii doar să te salvezi și nu te mai uiți înapoi.

În acest fel, am renunțat unii la alții și nu mai știm să mai fim un singur popor și o națiune. Nu este de mirare că am uitat ce înseamnă empatia, să fim oameni de omenie cum erau pe vremuri străbunii noștri. Țara Românească a ajuns să fie un fel de Sodoma și Gomora. Adică,  un spațiu al păcatului condus de moroi și morți vii, ființe fără suflet, care au creat un sistem feudal în care totul este de vânzare. Funcțiile publice și locurile de muncă din sistemul de stat sunt vândute ca la taraba din piață, mai ceva ca pe vremea fanarioților.

Istoria se repetă mereu și mereu, în alte forme, dacă îți uiți trecutul. Noi, românii, putem să spunem pe drept cuvânt că după anul 1989 am intrat într-o nouă epocă a distrugerii neamului nostru, dar ne apropiem de momentul repetării revoluției lui Tudor Vladimirescu. De data aceasta va fi o revoluție pentru eliberarea românilor de sub controlul despotic al serviciilor secrete și al politicienilor corupți.

În acești ani apocaliptici am observat că pentru fiecare dramă a unui român este inventat un pretext, iar vinovatul este întotdeauna ceva sau cineva impersonal precum „sistemul”. Arestați „sistemul” dacă îl găsiți acasă, pe stradă sau la serviciu. Nu are semnalmente și nici CNP.  Adevărul este că oamenii care ocupă funcțiile publice și încasează  salariul de la stat, în fiecare lună, formează sistemul. Până și cetățenii simpli sunt parte a sistemului, chiar fără să conștientizeze. Șefii funcționarilor publici sunt controlați de generalii SRI, o instituție devenită catedrala corupției naționale, dar cu toate acestea trebuie să tăcem din gură.

Acum, în cazul copiilor abuzați, vinovatul de serviciu găsit de doamna Ministru Carmen Dan este ca de obicei lipsit de personalitate. Inculpatul se numește: „rigurozitatea testării psihologice”. Slugile sistemului vor cauta hârtii și detalii tehnice să nu fie învinovățit niciun șef corupt, iar noi să mai fim prostiți încă o dată. Testarea psihologică este de vină sau persoana care își pune parafa că ești zdravăn la cap? Tot aici, la acest capitol, să nu uităm nici de șefii care-ți semnează evaluările activității de la an la an.

În sistemul administrației publice din România, concursurile, evaluările și testările sunt făcute doar pentru ca superiorii ierarhici să se acopere cu hârtii. Chiar poți să-l mai dai afară pe omul care și-a plătit postul?

În această situație, cine sunt vinovații? 

P.S.  „Ministrul a cerut șefului Poliției Române să spună cât de riguroase au fost testările la care a fost supus agentul și când a fost efectuată ultima evaluare psihologică a lui”, declară Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI.

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

1 Iunie- Ziua Copilului

pe data de iunie 1, 2018

Copilăria nu are vârstă, pentru că iubirea nu ține cont de timp. Și nicicând iubirea nu e mai curată ca într-o relație părinte-copil. Cei care aveți copilul aproape, mângâiați-l și priviți-l azi, mai mult ca oricând, de ziua lui, ca pe cel mai frumos dar pe care viața vi l-a oferit. Iar cei care-i aveți departe de voi, dați-le un semn și spuneți-le simplu că îi iubiți.
https://kristoflajos.com

Copiii pe care-i pierdem inutil

pe data de aprilie 13, 2018

Școala de Excelență are o misiune clară, aceea de a-i ghida pe copiii instituționalizați astfel încât să își poată valorifica inteligența și talentul, pentru a-și clădi un viitor mai bun. Școala de excelență Kristopher”, un centru dedicat descoperirii inteligențelor multiple și talentelor copiilor aflați în situații de risc social major. Activitățile proiectului: evaluarea inteligenței la o populație de 500 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, organizarea de activități ( începând cu luna martie, în fiecare wekeend) de mentorat, art-terapie și robotică pentru un grup țintă de 30 de copii.