0
SHARES

„Sârba-n căruță”. Timp de vreo 3-4 generații ne-am mișcat „ca melcul șchiop”!

ianuarie 6, 2018

 

100% eronat!

Adică da, G. Orwell a emis o tâmpenie, un sofism ce nu prea este valabil nicăieri în lume, iar la noi „în Est” nici vorbă.

1. Cei ce „acordă libertățile” nu sunt extratereștri sau azteci, ci sunt doar niște exponenți ai maselor ce, în urma „mediei gândirilor” celor ce au drept de vot, sunt ridicați sau tolerați în acele poziții din care ne pot acorda nouă tuturor diferite drepturi și libertăți.

deci:

2. Dacă ăia care te pun în vârf nu te pun pentru că ești mai bun ca ei ci pentru că ești la fel cu ei, atunci nici tu nu ai o viziune de ansamblu.  Asta pentru că nu ai un punct de vedere al „binelui comun” ce este pur și simplu „un bine mai benefic” pentru întreaga populație, fiind de departe o „afacere socială” mult mai eficientă pentru toată lumea, și mai satisfăcătoare în plan personal pentru tine cel „pus în vârf” dacă ești cine ar trebui să fii.

Altfel, dacă ești „tot un plebeu cu gânduri simple”, vei înțelege și vei adopta întotdeauna doar acel „bine propriu”, imediat, și oportunist de tip „c-așa-i omu”. Astfel, vei gândi și tu exact la fel ca toți ceilalți doar prin prisma binelui individual, egocentric, aproape instictual, neconsiderând că poate exista un bine superior acelui „bine îngust” perceput de tine în mod identic cu masele care te-au „emanat” și te-au pus să le acorzi drepturi și libertăți.

… de unde rezultă efectul omniprezent și aparent insurmontabil:

3. Dacă pe tine fiind „pus în vârf” te duce capul doar cât să le acorzi peștilor „libertatea deplină” de a înota în smoală, oferindu-le doar dreptul de a trăi din frimiturile ce pică de la tine pentru că întotdeauna vei face asta „când ajungi din neam prost … șef”, acei pești nu vor putea fi păcăliți cu toții prea ușor că sunt liberi, indiferent cât de multă „pâine și circ” le vei arunca tu în smoală.

Motivul?

Simplu! Cei puțini și cu adevărat „mai buni decât restul” ce ar fi trebuit să fie „puși în vârf”, se vor afla în continuare răspândiți prin mulțime și în mod logic și inevitabil vor spune zilnic ce gândesc, arătându-le celorlalți că „aia în care înoată cu toții nu e apă, ci smoală”, și „ailaltă nu e bunăstare ci frimituri”.

Practic, cu toții gândim, și s-a format deja demult un soi de echilibru social chinuit între cei mulți sau puțini ce gândim într-un fel sau în altul, dar oare unde ne va duce „starea de echilibru” obținută prin media gândirilor noastre, ale românilor?

Păi echilibrele de acest fel nu duc nicăieri că d-aia le zice „echilibre sociale Est Europene”, adică acest tip de echilibru duce tot acolo unde „ne-a dus” și începând din 1989 – ba chiar de prin ’45 – până în 2018, respectiv vom avea și în continuare doar multă stabilitate în această stare de „Sârba-n căruță” (tot pe loc, tot pe loc, tot pe loc, pe loc, pe loc).

Da, din păcate am fost „stabili”, vreo 70 de ani având cam tot timpul această „medie” a gândirii și a comportamentului aferent, adică timp de vreo 3-4 generații ne-am mișcat „ca melcul șchiop”, mai deloc în comparație cu ceea ce ar fi însemnat „să ne mișcăm în mod cu adevărat constructiv” dacă am fi gândit în așa fel încât să fim conduși de cine trebuie.

Astfel, alegându-i în mod mai înțelept sau mai neînțelept pe cei „puși la vârf”, sau doar tolerându-i zeci de ani, sau netolerându-i, tot „exercițiul dizertativ” de mai sus ne arată foarte clar că nu ne-a oprit nimeni niciodată să gândim și să alegem, noi având de fapt dintotdeauna „libertatea gândirii”, pe care o folosim însă gândind doar așa cum gândim.

„A gândi greșit nu înseamnă a nu gândi, ci înseamnă a gândi neștiind destul pentru că n-ai avut de unde, sau înseamnă a gândi știind de undeva destule lucruri … însă greșite”

#zicsieusafiezis – F.Bărbuț®

Ai ceva de spus?

Articole recomandate


Octav Băncilă 1907

Unde au dispărut 5.184.282 de români cu drept de vot ? Cifrele fatidice ale României

pe data de iunie 18, 2018

Sistemul securist + comunist măsluiește datele reale ale cetățenilor României, precum kilometrajul la mașini pentru că vrea să dea bine la statistici?  În acest fel, prin fals în acte publice, se dorește să nu fie pierdute locurile de europarlamentari în parlamentul european și în propriul parlament, care a devenit un organism supradimensionat de vreo 3 ori.  Cine falsifică datele reale privind populația României, cu bună știință?Eugeniu Barău - Vama I

Idiocrația analfabetismului funcțional a ultimei lovituri de stat

pe data de iunie 11, 2018

Motivarea Curții Constituționale are 133 de pagini și pare scrisă de Tudorel. Este plină de sofisme care ascund Adevărul, sunt minciuni ascunse în cuvinte și multe cuvinte fără sens! Constituția României are 26 de pagini. Cum să scrii o motivare de 133 de pagini referitoare la un singur articol din Constituție despre un așa zis conflict de natură constituțională?