0
SHARES 15

Pentru mine, tabăra de vară = FAMILIE.

noiembrie 15, 2017
https://www.instagram.com/byageorgiana/
https://www.instagram.com/byageorgiana/

 

În ultimii ani, taberele de vară au devenit un „must” în rândul tinerilor din țara noastră. De ce oare?

Poate pentru că acolo, totul este despre noi și educația bazată pe experiențe proprii cu o largă deschidere spre mediul academic. Așa se face că trăim momente variate, descoperim lumea și oameni noi. Pe lângă asta muncim două săptămâni în care profităm din plin de viața de student, cu bune şi cu rele. Taberele sunt organizate în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iași, centre universitare ce reunesc la un loc tineri din toate zonele țării şi promit ocazia trăirii unei veri minunate şi o aventură de neuitat.

Eu vorbesc în calitate de participant la WSU („West Summer University”) 2016 şi organizator WSU 2017. Pentru mine, lucrurile au stat destul de simplu: inițial, am completat formularul de înscriere online. Primul pas a fost selectarea facultății în cadrul căreia doreai să fii repartizat. Apoi se solicitau, printre altele, şi informații personale cu privire la hobby-uri, activități de voluntariat. Aşteptam cu emoții afişarea rezultatelor şi mare mi-a fost bucuria când am primit vestea cea mult aşteptată de la coordonatorul student al facultății pe care mi-o dorisem. Toate acestea după ce îl sunase pe tatăl meu în prealabil deoarece era nevoie de acordul parental.

Ce a urmat în cele 2 săptămâni?

https://www.instagram.com/byageorgiana/
https://www.instagram.com/byageorgiana/

O explozie de activități și mișcări sufletești: ceremonii de deschidere şi absolvire, Aula Magna, camere de cămin, băi la capătul coridorului, badge-ul („-Unde-i badge-ul? Nu e! 15 genuflexiuni, repejor!), trezirea cu porta-vocea în fiecare dimineață, turul oraşului, Treasure Hunt, stingerea la ora 22:00, poze şi iar poze, sute, căldură mare şi ieşire la piscină, bătaie cu apă, picnic în pădure, urcări şi coborâri din expres/tramvai, shaorma, tricouri albastre, inscripționate, mascota facultății, welcome, travesti şi final party, descoperirea unor noi hobby-uri şi, nu în ultimul rând, participarea la cursuri timp de o săptămână, spre a susține principalul obiectiv al proiectului: familiarizarea cu viața de student şi cu mediul universitar.

În funcție de facultatea aleasă, viitori studenți au avut ocazia să participe la cursurile susținute de profesorii din cadrul Universității, urmând ca, în final, să susțină examene scrise la fiecare curs, care să le testeze cunoștințele dobândite pe parcursul celor 5 zile destinate procesului educativ. M-au impresionat profesorii, modul în care s-au desfășurat cursurile și materiile care mi-au suscitat interesul, încât am hotărât să-mi las sufletul să conducă.

Am ales Facultatea de Litere … și la WSU, și după. Simt că ma aflu unde trebuie și sunt recunoscătoare că am avut oportunitatea să particip la o școală de vară ce mi-a deschis calea spre împlinire.

Vara aceasta s-au inversat puțin rolurile: noi, „veteranii” de anul trecut am devenit organizatori şi ne-am asigurat că „boboceii” vor avea parte de „#ceamaitarevară17” (hash-tag-ul bine-cunoscut prezent sub toate formele în spațiul virtual). Ambele experiențe şi-au găsit frumuşel locul cuvenit în sufletul meu şi s-au încheiat cu multe zâmbete, fericire, dar şi lacrimile despărțirii, prietenii solide şi promisiunea revederii.

Pentru mine, tabăra de vară = FAMILIE. Tu în ce tabără de vară ai fost?

 

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

1 Iunie- Ziua Copilului

pe data de iunie 1, 2018

Copilăria nu are vârstă, pentru că iubirea nu ține cont de timp. Și nicicând iubirea nu e mai curată ca într-o relație părinte-copil. Cei care aveți copilul aproape, mângâiați-l și priviți-l azi, mai mult ca oricând, de ziua lui, ca pe cel mai frumos dar pe care viața vi l-a oferit. Iar cei care-i aveți departe de voi, dați-le un semn și spuneți-le simplu că îi iubiți.https://kristoflajos.com

Copiii pe care-i pierdem inutil

pe data de aprilie 13, 2018

Școala de Excelență are o misiune clară, aceea de a-i ghida pe copiii instituționalizați astfel încât să își poată valorifica inteligența și talentul, pentru a-și clădi un viitor mai bun. Școala de excelență Kristopher”, un centru dedicat descoperirii inteligențelor multiple și talentelor copiilor aflați în situații de risc social major. Activitățile proiectului: evaluarea inteligenței la o populație de 500 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, organizarea de activități ( începând cu luna martie, în fiecare wekeend) de mentorat, art-terapie și robotică pentru un grup țintă de 30 de copii.