0
SHARES 19

#Îndemn spre aducere-aminte

noiembrie 8, 2017
https://www.instagram.com/romaniadodoloata/
https://www.instagram.com/romaniadodoloata/

 

Trăim zi de zi pe pilot automat, fără să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile și indecizia noastră. Trecem prin viață cu ochii deschiși și cu sufletul închis. Ne pierdem timpul rătăciți în lumi paralele care nu au nicio legătură cu realitatea. Repetăm mereu aceleași greșeli și uităm de fiecare dată. Fugim de suferință ca de o boală incurabilă. Căutăm fericirea în bani, sex și lucruri materiale. Am devenit, cu voia noastră, prizonierii nevoilor artificiale. Nu avem curajul să recunoaștem în ce fel de oameni ne-am transformat și ne ascundem de noi și de familia noastră. Nu vrem să acceptăm că nu mai știm cine suntem și care este rostul nostru. Nu avem încredere în nimeni și nimic pentru că nu avem încredere în noi înșine. Adevărul este că nu ne cunoaștem, iar țara a devenit temnița disperării și neputinței noastre.

Acum, și nu mai târziu, a sosit timpul să ne amintim că tot ceea ce s-a întâmplat până astăzi cu noi și cu țara noastră este de ajuns. Soluția  vindecării noastre, ca indivizi, popor și națiune, este să oprim uitarea, diviziunea și ura dintre noi. Pământul românesc ne oferă tot ce avem nevoie pentru a putea crea locuri de muncă și bunăstare, iar dușmănia dintre noi va dispărea. Acum a  venit vremea acțiunii, a devenirii noastre în ceea ce suntem sortiți să fim: fii și fiicele părinților noștri și ai țării noastre. România suntem noi toți, iar schimbarea pe care ne-o dorim începe cu schimbarea noastră. Avem nevoie să ne îndrăgostim de noi înșine, ca într-o zi să redescoperim iubirea pentru oameni și dragostea pentru pământul nostru!

“România Dodoloață” reprezintă strigătul secular al unui copil descătușat de bucuria unirii noastre. Strigătul lui devine jurnalul regăsirii: un loc de întâlnire al românilor din țară sau de oriunde ar fi în această lume, unde există pământ și suflet românesc. Acest spațiu reprezintă începutul închegării unei comunități formate din oameni autentici care simt cu sufletul lor. Astfel, ne îndreptăm către fiecare conațional și cetățean al lumii care are ceva de spus indiferent de păreri, credințe și opțiuni politice.

În acest loc suntem ființe libere și îi lăsam pe ceilalți să ne cunoască, cu bune și cu rele. Povestim unii altora din gândurile și experiențele proprii de viață. Împărtășim celorlalți despre condiția noastră de români, în țară și în lumea întreagă. Ne conectăm la acestă comunitate să fim alături de alți români, să ne aducem aminte de noi înșine și de rostul nostru aici, pe pământul românesc. Noi, românii, avem datoria strămoșească să-l apărăm pe Dumnezeu, să prețuim crucea și adevărata credință. Bine ați venit sănătoși în comunitatea România Dodoloață!

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Am o ură teribilă față de cei ce practic “au produs în ultimii 70 de ani și produc în continuare cetățenii acestei țări”

pe data de aprilie 5, 2018

Pe scurt “problemele peștelui” care încep întotdeauna de la capul acestuia, au fost și sunt în continuare cauzate de întreaga infrastructură de conducere din învățământ, adică de Ministerul Dezvățământului și al Needucației, din care dacă ar rămâne doar clădirea în urma unui atac cu vreo neurotoxină, asta ar fi una dintre puținele soluții care îmi vin în minte pentru a avea și noi o șansă pe viitor ca țară!
https://www.instagram.com/bianca.cgb/

Go for it! Viața e prea scurtă să trăiești cu regrete

pe data de aprilie 3, 2018

Să faci o schimbare majoră în viața ta este înfricoșător. Ai nevoie de curaj, hotărâre și încredere. Dar știi ce e chiar și mai înfricoșător? Să traiești cu veșnicul regret. De câte ori nu te-ai întrebat cum ar fi fost dacă era așa cum ai fi vrut să fie? Visăm adesea cu ochii deschiși și ne imaginăm cum ar arăta viața noastră dacă …