0
SHARES 25

– “Trebuie să ai un interes dacă faci site-ul ăsta (www.rododoloata.ro). Care îți este interesul?”

octombrie 10, 2017
https://www.instagram.com/romaniadodoloata/
https://www.instagram.com/romaniadodoloata/

 

Părinții mei nu au fost comuniști, dar îl iubesc și acum pe tovarășul Nicolae Ceaușescu. Tata și mama au muncit ani întregi în fabricile comuniste conduse de români la fel de comuniști, fără patroni și șefi străini. Adevărul lor rostit cu privirile înlăcrimate este că în vremea aceea totul le mergea mai bine: trăiau în țara lor, erau împreună, construiau o familie și își câștigau cinstit pâinea cea de toate zilele. Trecerea anilor le-a întărit convingerea că fostul conducător a fost omorât la ordinul rușilor pentru că ținea cu românii, cu muncitorii și pentru că interesele sale erau interesele țării și ale poporului. Eu nu vreau să-mi judec părinții pentru credințele lor, în schimb am început să-i ascult și să-i înțeleg. Drama părinților noștri este că și-au pierdut viața pe care o știau.  Au fost crescuți pentru o lume nouă care a dispărut peste noapte, iar cei mai mulți nu au reușit să se adapteze rigorilor sistemului capitalist de tip românesc. Cum ar fi putut?

România a (re)devenit patria intereselor, a banilor, sau mai bine zis direct, pe românește: țara politicienilor și a reprezentanților serviciilor secrete. Ne luăm țara înapoi pentru câteva zile la alegeri doar să o transferăm la alți politicieni de același fel. În ochii lor de boieri fără suflet, noi suntem precum robii. Adică, un fel de suboameni născuți să muncim pentru ei și familiile lor. Ne-au transformat în niște cifre din sondajele de opinie ținute în sertarele birourilor de la partid, SRI, SIE etc. Noi nu avem drepturi, ci doar obligații. Trebuie să le dăm ascultare, să tăcem din gură ori să urlăm din toți rărunchii ce scrie pe pancarta de la partid și să ne urcăm în autobuze, să-i votăm ori de câte ori au nevoie.

Cu mic, cu mare am învățat seară de seară de la televiziunile mogulilor cinstiți și abuzați de justiția securistă că avem o datorie patriotică să ne îngrijim cu lopățica, roaba și grebla de interesul lor ca de floarea gingașă de nu-mă-uita. Mai mult decât atât au pretenția să le ridicăm osanele pentru că se declară salvatorii noștri. Ei știu mai bine decât noi tot ce avem nevoie. Așa că fără comentarii trebuie să stăm la coadă cu sufertașul să ne luăm porția de viață, iar dacă nu ne convine putem să plecăm că nu ne oprește nimeni.

Acest comportament obscen și inuman a devenit un mod de viață, iar românii au împrumutat din tarele stăpânilor câlcând în picioare alți concetățeni pentru o sută de lei în plus, ori de fapt, pentru nimic. Am ajuns să ne dăm în cap unii altora pe oriunde ne prindem pentru că nu avem curajul să ne luăm de cei care ne-au adus în situația aceasta. Nu avem altceva mai bun de făcut decât să ne eliminăm frustrările atacându-i pe cei mai slabi dintre noi, să ne bucurăm ca ultimii oameni de răul și deznădejdea altora.

Eu înțeleg că în ziua de astăzi pentru a intra în rândul oamenilor, trebuie înainte de toate să ai un interes pecuniar ori de natură politică. Asta este logica după care funcționează societatea noastră. Alta nu avem. Altfel nu se poate spun teoreticienii și practicanții bunelor moravuri. Nu prea merge și gata pentru că nimeni nu te mai crede. Cine spune altceva pare că este un mincinos ori un ciudat venit de pe altă planetă.  Lumea noastră românească de orice fel ar fi, că locuiește în Primăverii sau în Berceni, la sat ori la oraș nu mai vrea să vadă dincolo de gardul politicii și al banilor. Dictonul este același pentru toți indiferent de condiția socială bogați sau săraci cu toții vor același lucru: bani și parvenire politică.

În lumea aceasta, până și un site construit dintr-o pornire interioară poate să pară că ascunde ceva. Recent un cunoscut m-a întrebat pe neașteptate:

– “Trebuie să ai un interes dacă faci site-ul ăsta (www.rododoloata.ro). Care îți este interesul?”

Recunosc că am făcut greșeala să las întrebarea cunoscutului să mă frământe, pentru că mi-am repetat-o în gând zile întregi, de ajunsesem ca o moară stricată.

– Care îmi este interesul?

Mi-am dat seama că în vremurile acestea tot ce spunem poate și va fi folosit împotriva noastră la momentul potrivit de neprietenii noștri. Așa se face că am nevoie să-mi găsesc un interes, să nu pic de prost în ochii lumii și să fiu “politically correct”.

De voie, de nevoie m-am străduit să fac o cercetare pentru identificarea interesului de bonton agreat de intelectualii cu obraz subțire și lacomi după bani ai zilelor noastre, cei care păzesc intrările televiziunilor de știri. Este vorba despre toți acei oameni de cultură hrăniți generos de la bugetul de stat și din proiectele europene, canibalii efeminizați care  intoxică zi de zi și seară de seară mintea românilor cu răutatea politicienilor și interesele reprezentanților sistemului securist din serviciile secrete putred de corupte.

Se spune pe bună dreptate că puterea gândului face minuni și deodată am o vedenie. Văd o imagine înfricoșată, precum a unui moroi plecat noaptea din cimitirele satelor mehedințene să înăbușească sufletul omului. E stafia fostului deținător al “interesului național”, alias dl. Gabriel Oprea. Bietul neom, oare cât timp s-a chinuit să caute interesul nostru prin locurile pe unde a stăpânit ca un zbir feudal: Prefectura Capitalei, Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Guvern, Casa Poporului, Academia Națională de Informații a SRI-ului etc.?

Cine mai știe ce s-a întâmplat cu interesul național?

Poate că a fugit pe 21 decembrie 1989 împreună cu Nicolae Ceaușescu de pe clădirea CC-ului și a devenit un moroi ca dl. Oprea. Greu de găsit, dar noi, românii suntem ușor de ucis de moroii cocoțați la conducerea statului. Murim cu zile prin spitale și în gropile pline cu apă de ploaie, pe străzi și în spațiile care funcționează pe spagă, fără autorizație. Noi murim în chinuri izgoniți din țară, iar politicienii trăiesc ca nababii pe spinarea noastră. Nu le pasă de noi, de parcă nu ar fi români. Sigur că au buletin românesc, dar pe cine reprezintă acești oameni? Care le sunt interesele?

Vedenia românilor a început să fie arătarea dezbinării, a lăcomiei și a necredinței. Trăim de pe o zi pe alta, în țara condusă de moroii îmbrăcați în odăjdii, pupăcioșii icoanelor sfinte din bisericile goale. În România prezentului duduie democrația și dreptatea, precum motorul la relanti al Citroen-ului Charlston din garajul d-lui Tăriceanu.

Cu toate acestea, eu simt că mai sunt români care știu că în viață mai există și altceva în afară de astea două constante defecte ale vremurilor noastre, pilonii răului românesc. Eu pe acei români îi caut și am să-i regăsesc.

Acum ne trăim suferința singuri în liniște, dar așteptăm cu toții semnele deșteptării conștiinței naționale. Asta nu se uită niciodată, dimpotrivă se transmite genetic ca sângele din tată în fiu. Sufletul nostru ne va scoate la lumină să luptăm pentru familia noastră și pentru pământul românesc.

Chiar nu e nicio supărare pentru că până la urmă fiecare om crede ce poate, iar timpul va dovedi care au fost interesele mele.

#RomâniaDodoloață este construită sub forma unui spațiu al românilor de pretutindeni și al ideilor autentice. Aici, fiecare scrie ceea ce dorește și despre ce simte că rezonează mai bine cu sufletul său, pentru ca în cele din urmă să învățăm unii de la alții. Și pentru că este drept ca fiecare om să fie plătit pentru ceea ce face, toți autorii acestei platforme vor fi plătiți de către ei înșiși. 

Iată ce propun viitorilor autori #România Dodoloață: fiecare dintre membrii comunității va fi remunerat semestrial, în funcție de traficul pe care îl vor înregistra articolele sale, prin  intermediul programelor de publicitate.  Sigur că la început va fi dificil să împărțim un leu la mai multe persoane, dar așa este corect. Nimeni dintre noi nu se simte bine dacă cineva profită nemeritat de pe urma muncii noastre. Transparența sumelor fiecăruia este totală pentru că se realizează prin Google Analytics.

Interesul meu este să facem o diferență prin încurajarea libertății de exprimare, prezentarea adevărului, eliminarea dezbinării dintre noi și prin diversitatea părerilor. #România Dodoloață se poziționează pe un drum cu dublu sens pentru că este în regulă să gândim diferit. Noi nu vom scrie aici de dragul de a scrie sau pentru bani, ci pentru că ne pasă. Acum a venit vremea să arătăm că suntem oameni vii, că existăm și că vrem altceva de la noi.  Aici ne întâlnim în jurnalul regăsirii noastre.

Întotdeauna cu Dumnezeu înainte! Amin!

Ai ceva de spus?

Articole recomandate

Scrisoare deschisă către dl. senator Vlad Alexandrescu: Copiii abandonați au nevoie de respect

pe data de martie 7, 2018

Viața privată nu aparține nimănui, nici măcar a noastră, a celor care vor să afle adevărul. Desigur, toți, chiar și eu vreau să știu adevărul despre cum trăiesc copiii abandonați. Am fost un copil abandonat, am mâncat bătaie pe pâine. Mă doare corpul și acum când vorbiți despre imaginea dezolantă a micuților, mă doare felul în care ochiul dumneavoastră trădează lipsa de implicare, mai mult războiul politic în care amestecați copiii abandonați.https://kristoflajos.com

Orfelinatul – o “școală” în care mințile copiilor sunt educate cu frica de viitor

pe data de februarie 22, 2018

La 18 ani, copiii au trei variante: dacă sunt isteți, statul îi mai „păstrează” până la 26 de ani cu condiția continuării studiilor la zi, fie ajung pe stradă, și aleg calea pușcăriei, fie se sinucid. Așa-i crește statul, într-o școală în care mințile lor sunt educate prin frică, privați de copilărie, iubire, trădați de cei care sunt plătiți să le crească încrederea în viitorul lor, tratați cu indiferență.https://commons.wikimedia.org

Festivalul Infractorilor sau „Farandula de Charlatanes” împlinește 200 de ani de existență

pe data de februarie 20, 2018

Ilustrul și Luminatul Francisco José de Goya y Lucientes, în seria „Desastres de la Guerra” realizată între anii 1814-1820, are o lucrare intitulată „Farandula de Charlatanes”. Am deplină încredere că Francisco Goya nu s-a gândit niciodată că, la 200 de ani distanță,  cuvintele îi vor fi folosite într-o conferință de presă susținută de către doamna Laura Codruța Kövesi. Printre altele, Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție făcea referire la ”festivalul infractorilor disperați”.